- Açıklama
- İnceleme (0)
Açıklama
Toplumumuzda önceleri müstakil yapılar tercih edilmekteyken yıllar içinde önce apartman hayatına geçiş, devamında ise toplu yaşam alanları olan sitelerin ortaya çıkışı söz konusu olmuştur. Günümüzde gelinen noktada; konut, işyeri, otel, avm gibi birbirinden farklı nitelikte bağımsız bölümlerden oluşan kompleks yapılar görülmektedir. Bu durum apartman ve sitelerin yönetilmesinden doğan sorunların artmasına ve karşılaşılan sorunların öngörülmedik şekilde çeşitlenmesine sebebiyet vermektedir. Haliyle buna paralel olarak, yöneticinin görev ve yetkilerinin kapsamı ile hukuki sorumluluğunun sınırları da genişlemektedir.
Bu çalışmada kat mülkiyetine tabi yapılarda yöneticinin hukuki sorumluluğunun temelini teşkil eden görev ve yetkilerinin neler olduğu Kat Mülkiyeti Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Kimlik Bildirme Kanunu gibi çeşitli kanunlarda yer alan hükümler doğrultusunda ayrı ayrı incelenmiş, bu görev ve yetkilerin ne şekilde kullanılmasının veya kullanılmamasının yöneticinin sorumluluğunu doğuracağı değerlendirilerek yöneticinin hukuki sorumluluğunun kapsamı irdelenmiş, devamında ise yöneticinin hukuki sorumluluğuna aykırılığının sonuçları, kat maliklerinin ve zarar gören üçüncü kişilerin ileri sürebilecekleri hak ve taleplerin neler olduğu, yöneticinin hukuki sorumluluğunu azaltan veya ortadan kaldıran haller gibi konular ele alınmıştır.
Güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyecek olan bu konuyu ele alırken gerek avukat, hâkim, arabulucu, hakem gibi hukukçuların, gerek yöneticilik işiyle uğraşan kişi ve kuruluşların, gerekse de kat mülkiyetine tabi yapılarda kat maliki olan bireylerin yararlanması amaçlanmıştır.
“Kat Mülkiyetinde Yöneticinin Hukuki Sorumluluğu Seçkin Yayıncılık” için yorum yapan ilk kişi siz olun
İnceleme yazabilmek için oturum açmalısınız.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.